ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ;

Διόρθωση Πρεσβυωπίας

Η πρεσβυωπία εμφανίζεται συνήθως μετά τα 40 έτη. Είναι η συχνότερη διαθλαστική ανωμαλία και «ταλαιπωρεί» 2 δις ανθρώπους παγκοσμίως που δεν μπορούν να δουν καθαρά σε αποστάσεις 30-40 cm. Οφείλεται στην προοδευτική απώλεια της ελαστικότητας του κρυσταλλοειδούς φακού των οφθαλμών και του ακτινωτού μυός, στον οποίο αυτός στηρίζεται.

Εκδηλώνεται συνήθως στο διάβασμα, ιδιαίτερα με χαμηλό φωτισμό κι είναι μια πάθηση που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως από το εάν πάσχουν από άλλες διαθλαστικές ανωμαλίες ή όχι. Έτσι, για παράδειγμα, οι μύωπες χρειάζεται να αφαιρούν τα γυαλιά τους για να διαβάσουν, ενώ οι υπερμέτρωπες χρειάζεται να προσθέσουν γυαλιά ακόμα και σε ηλικία μικρότερη των 40 ετών.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ

Ανάλογα τον ασθενή, το πρόβλημά του και το lifestyle του, ο οφθαλμίατρος έχει στη διάθεσή του να προτείνει αρκετές μεθόδους αντιμετώπισης.

Γυαλιά πρεσβυωπίας ή πολυεστιακά, εάν συνυπάρχει μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός.

Πολυεστιακοί φακοί επαφής με εξελιγμένα υλικά, που είναι «φιλικοί» με τα μάτια, όπως και οι συμβατικοί φακοί επαφής. Ο ασθενής, αφού συμβουλευτεί τον οφθαλμίατρό του, συνήθως, δοκιμάζει πρώτα τους πολυεστιακούς φακούς με τη μορφή ενός δωρεάν δείγματος. Κατόπιν μπορεί να προχωρήσει στην παραγγελία πολυεστιακών φακών επαφής μηνιαίας αντικατάστασης.

Διόρθωση πρεσβυωπίας με excimer laser(Presby LASIK ή mini monovision) πρόκειται για μέθοδο που απευθύνεται σε νεαρούς πρεσβύωπες 40-45 ετών στους οποίους μπορεί να συνυπάρχει και κάποια άλλη διαθλαστική ανωμαλία. Στην περίπτωση αυτή η πρεσβυωπία διορθώνεται για κάποια χρόνια, συνήθως ανάλογα και με την ιδιοσυγκρασία κάθε ασθενούς έως τα 52-53 έτη. Μετά επειδή η πρεσβυωπία είναι μια εξελικτική πάθηση που συνεχίζει να αυξάνεται έως τα 65 έτη, χρειάζεται ξανά η χρήση πρεσβυωπικών γυαλιών ή φακών επαφής, αλλά με μικρότερους βαθμούς.

Διαθλαστική αντικατάσταση φακού  με τελευταίας γενιάς πολυεστιακούς ενδοφακούς. Με αυτόν τον τρόπο η μικροχειρουργική του οφθαλμού ο οφθαλμίατρος παρέχει μόνιμη λύση στην πρεσβυωπία, διορθώνοντας ταυτόχρονα και τον καταρράκτη που μπορεί να συνυπάρχει. Πρόκειται για μέθοδο που προτείνεται για ηλικίες άνω των 55-60 ετών μετά από πολύ προσεκτική επιλογή ασθενών και ακριβείς μετρήσεις από τον οφθαλμίατρο για την εξασφάλιση του καλύτερου οπτικού αποτελέσματος σε όλες τις αποστάσεις. Ο οφθαλμίατρος πρέπει να είναι εξειδικευμένος κι έμπειρος σε τέτοιες επεμβάσεις προσθίου ημιμορίου.

Ακολουθηστε μας

Επικοινωνια

Διεύθυνση: Αθανασιάδου 3 -5, Αμπελόκηποι, 11521 Αθήνα, ΜΕΤΡΟ «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ»

Τηλέφωνο: +30 210 645 8959

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το